Make your own free website on Tripod.com
 

 

                                     Herbal Alternative Medicine

Herbal Alternative Medicine

TRANSLATE TO ENGLISH CLICK HERE

 
Pengenalan

Penggunaan herba sebagai asas penjagaan kesihatan dan kecantikan telah bermula sejak berkurun lamanya. Walau bagaimanapun, dengan kemajuan teknologi moden maka penyelidikan yang lebih saintifik terhadap herba-herba dapat dijalankan. Penemuan kaedah terbaru dalam campuran pelbagai herba telah meningkatkan lagi keberkesanan penggunaannya.

 

PRODUK KAMI:

1)Herbal VitalTea

2)Herbal VitalCoffee

3) VitalFood

4) VitalSpices

Baca Laporan Saintifik Mengenai Herba Berikut:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Colonkleen


Satu sudu the ColonKleen mengandungi 7g larutan serat dan 3g serat tidak larut menjadikan sejumlah 10g serat diet harian. ColonKleen memberi sejumlah diet harian yang tinggi.

Ia dipercayai memenuhi diet harian yang diperlukan dan berguna sebagai bahan keperluan apabila merancang diet untuk mengurangkan berat, menambah atau pengurusan berat. Anda akan merasa kurang lapar untuk jangkamasa lama apabila anda makan makanan yang utama didalam keperluan harian. Secara umumnya tinggi serat, rendah lemak seperti kandungan protein Oabran bee pollen dan kentang yang tinggi keperluan paling berkesan.

ColonKleen bertindak seperti span yang menyerapkan kolestrol dari badan. Larutan seratnya yang dipanggil beta glucan, campuran berasaskan kolestrol didalam usus dapat mempertahan daripada diserap. Larutan fiber ini dapat membawa keluar daripada badan. Dalam tindakbalas ini hati menarik keluar kolestrol daripada aliran darah untuk menggantikan dengan bile acid. Beta glucan sudah ditemui dibawah kolestrol darah dan mengikat sebahagian kolestrol dalam saluran penghadaman. Kolestrol ini diperangkap dan di buang daripada badan. Lebih daripada 37 kajian dibuat lebih 3 dekad membuktikan bahawa makan larutan serat dapat meninggikan kesihatan hati dengan pengurangan tahap kolestrol.

Pada Januari 1997 Bahagian Makanan dan Ubatan Amerika Syarikat membenarkan pengilang mendakwa bahawa larutan serat mengurangkan risiko penyakit hati. Kajian spesifik menemui bahawa makanan larutan serat amat berkesan dalam menurunkan kandungan kolestrol bagi mereka yang mempunyai tanda-tanda ketinggian tahap kolestrolnya. (Contoh: permulaan tahap kolestrol ialah 240~300mg/dl). Dengan makan 7 gram larutan serat sehari, kajian saintifik menunjukkan penurunan sebanyak 4% dan 10% kandungan kolestrol

Mengikut Program Pendidikan Kolestrol Kebangsaan Amerika, setiap 1% penurunan dalam jumlah kolestrol , menunjukkan 2~3% mengurangkan risiko penyakit hati. Sebagai kesimpulan pengurangan kolestrol dengan memakan larutan serat sebahagian daripada diet untuk kesihatan hati.
 

Mengapa Cuci Usus?
Program pencucian usus yang bagus haruslah bermula dengan menanggalkan kotoran yang terdapatdalam usus kita iaitu bahagian terakhir memproses makanan. Jika anda ingin mencuci sistem hati, tanpa terlebih dahulu mencuci usus, bahan kumbahan toksik akan kembali semula ke dalam sistem badan anda. Salah satu masalah yang dihadapi adalah sembelit. Sembelit terjadi kerana kurangnya serat makanan dan kekurangan air yang menjadi punca sistem pembuangan najis yang tidak teratur.

Sembelit adalah satu sistem peralihan atau "masa peralihan" pembuangan toksik adalah perlahan dan tidak konsisten boleh menyebabkan hemerrhoids, varicose veins, hiatal hernia, atau lain-lain penyakit. Jika "masa peralihan" mengambil tempoh yang lama, ia akan menyebabkan pembuangan menjadi busuk serta menyerap kabohidrat.

Perkara yang paling kerap mengenai masalah usus, yang dihadapi kebanyakkan orang hari ini ialah sembelit. Sembelit umumnya disebabkan oleh kekurangan serat dalam diet harian dan tidak mencukupi air, dimana boleh menyebabkan berlakunya pemeluapan dan mampat.


Simptom- simptom Usus yang tidak berfungsi dengan baik.

* Sakit belakang * Masalah penghadaman
* Sakit tengkuk dan bahu * Angin
* Masalah kulit * Sakit pada bawah perut disebelah kiri
* Otak yang tidak berfungsi dengan baik * Kembung perut
* Keletihan * Crohn's disease
* Lesu dan lenguh-lenguh * Colitis/ Irritable Bowel Syndrome(IBS)
* Demam serta selsema * Diverticulitis / Diverticulosis
* Sembelit dan cirit birit * Leaky Gut Syndrome


 

 

ColonKleen® menyediakan sejumlah fiber yang diperlukan dalam diet harian. Pelbagaian serat, buah-buahan dan ekstrak sayuran dalam ColonKleen® boleh membantu melegakan masalah sembelit yang dialami akibat daripada pengambilan diet yang lemah. Ianya adalah formula terbaik daripada lain-lain produk dipasaran untuk membantu pergerakan usus dalam menguruskan pH usus, pembuagan yang teratur dan kebersihan usus. Ini adalah produk kesihatan yang 100% asli dan sangat sesuai untuk seisi keluarga.

 • Kandungan:
  Larutan & bukan larutan organic yang tinggi seratnya, barley grass, alfafa, aloe vera,wheat germ, L-Aoidopghillis, L-Bulgaricus, S-Thermophilus, B-Bifidurn, Spirulina,pineapple enzyme, oat bran, wheat bran, serbuk ekstrek sayuran terpilih & Fructose

  Khasiat:

 • Membantu membersih usus,

 • Mengelakkan sembelit yang kronik,

 • Mengurangkan risiko penyakit hati, jantung, dengan merendahkan kadar kandungan kolestrol serta mengelak buasir.

 • Menyerap toxin yang ditemui akibat daripada penghadaman yang tidak selesai atau daripada makanan yang tercemar.

 • Colonkleen ® dapat membantu pembuangan yang teratur untuk kebersihan usus dan membuang logam toksin dari badan.

 
 • RM 58.00  Malaysia dan Singapura
 • US$ 30.00  Antarabangsa
 
 

 

 

TAWARAN UNTUK SEMUA PRODUK DALAM MASA YANG TERHAD ! !

 • Penghantaran PERCUMA terus ke rumah  untuk Semenanjung Malaysia.
 • Kos penghantaran yang rendah dan seragam untuk Sabah, Sarawak dan Singapura.
 • Potongan 15% serta-merta semasa membuat pesanan untuk jumlah RM350 keatas untuk Malaysia dan Singapura
 • Potongan 15% serta-merta semasa membuat pesanan untuk jumlah US$250 keatas untuk selain Malaysia dan Singapura.

 

Jangan Terlepas Jualan Murah Kami dan Dapatkan eBook ini Percuma !!

 
:
:
:

The Science of Getting Rich Network free book

   

 

Copyright © 2005-2008 Herbal Alternative Medicine